Bevezetés !

Béres Gyula vagyok egy amatőr otthon természetes kovásszal sütögető aki a saját családja részére hagyományosan süti a kenyeret és egyéb pékárut ! –A kovászos termékek otthoni készítését  sajnos a mai rohanó világgal nem igen lehet össze  hangolni! –Ezt gondolják nagyon sokan ! Az elmúlt években meg ismertem ezt a csodálatos anyagot és folyamatosan figyeltem a működését és sikerült el érni hogy semmivel sem tart tovább a kovászos élesztő mentes terméket elkészíteni ha a kovász igényei meg tudjuk teremteni számára !  A legfontosabb a meleg , és nem csak a környezetnek kell melegnek lenni hanem minden egyéb hozzá valónak  !  Igyekezzünk minden hozzá valót elő melegíteni legalább 25 C fokra ! –A kovászos termékek sütéséről a Facebook lapon már részletesebben lehet tájékozódni annak akit ez a téma érdekel !  Természetese itt is fogok tudni mindenkinek információt adni erről a témáról! A Faccebok lap neve is A NAGYI KOVÁSZOS kenyere !

Tovább a blogra »