 Kovászos perec -3 dl tej ben el lett mosva 15 dkg kovász és lett adva  hozzá 20 dkg fehér liszt  mikor meg kelt ment hozzá még 5 evőkanál olaj  és egy kanál sertés zsír  és fehér liszt kb 40 dkg és annyi víz hogy az  állaga jó legyen + só + liszt félfogós szórásnak – Át lett  dolgozva  alaposan és 25-30 percig kelt melegen és utána alapos dagasztás és és ki  nyújtottam 1,5 cm es és le lett vastagra  vágva  és kb 60  cm es re körkörösen a  tésztából és ebből lett 80 cm es 1,5 ujnyi széles tészta  lett megformázva .   Tepsire raktam és a sütőbe kelesztettem langyos sütőbe . megkentem és  230 c os sütőbe sütöttem míg a színe majdnem ilyen lett és 15 perc után 200 C -akkor kapta a  só liszt víz keveréket és azt megint rá szikkasztottam . De lehet rá  magokat is szórni . de bármelyik élesztős recept át alakítható ha  liszthez viszonyítva adunk 15-20 % kovászt
 Kovászos perec -3 dl tej ben el lett mosva 15 dkg kovász és lett adva  hozzá 20 dkg fehér liszt  mikor meg kelt ment hozzá még 5 evőkanál olaj  és egy kanál sertés zsír  és fehér liszt kb 40 dkg és annyi víz hogy az  állaga jó legyen + só + liszt félfogós szórásnak – Át lett  dolgozva  alaposan és 25-30 percig kelt melegen és utána alapos dagasztás és és ki  nyújtottam 1,5 cm es és le lett vastagra  vágva  és kb 60  cm es re körkörösen a  tésztából és ebből lett 80 cm es 1,5 ujnyi széles tészta  lett megformázva .   Tepsire raktam és a sütőbe kelesztettem langyos sütőbe . megkentem és  230 c os sütőbe sütöttem míg a színe majdnem ilyen lett és 15 perc után 200 C -akkor kapta a  só liszt víz keveréket és azt megint rá szikkasztottam . De lehet rá  magokat is szórni . de bármelyik élesztős recept át alakítható ha  liszthez viszonyítva adunk 15-20 % kovászt 
                
            Kovászos Perec
 Kovászos perec -3 dl tej ben el lett mosva 15 dkg kovász és lett adva  hozzá 20 dkg fehér liszt  mikor meg kelt ment hozzá még 5 evőkanál olaj  és egy kanál sertés zsír  és fehér liszt kb 40 dkg és annyi víz hogy az  állaga jó legyen + só + liszt félfogós szórásnak – Át lett  dolgozva  alaposan és 25-30 percig kelt melegen és utána alapos dagasztás és és ki  nyújtottam 1,5 cm es és le lett vastagra  vágva  és kb 60  cm es re körkörösen a  tésztából és ebből lett 80 cm es 1,5 ujnyi széles tészta  lett megformázva .   Tepsire raktam és a sütőbe kelesztettem langyos sütőbe . megkentem és  230 c os sütőbe sütöttem míg a színe majdnem ilyen lett és 15 perc után 200 C -akkor kapta a  só liszt víz keveréket és azt megint rá szikkasztottam . De lehet rá  magokat is szórni . de bármelyik élesztős recept át alakítható ha  liszthez viszonyítva adunk 15-20 % kovászt
 Kovászos perec -3 dl tej ben el lett mosva 15 dkg kovász és lett adva  hozzá 20 dkg fehér liszt  mikor meg kelt ment hozzá még 5 evőkanál olaj  és egy kanál sertés zsír  és fehér liszt kb 40 dkg és annyi víz hogy az  állaga jó legyen + só + liszt félfogós szórásnak – Át lett  dolgozva  alaposan és 25-30 percig kelt melegen és utána alapos dagasztás és és ki  nyújtottam 1,5 cm es és le lett vastagra  vágva  és kb 60  cm es re körkörösen a  tésztából és ebből lett 80 cm es 1,5 ujnyi széles tészta  lett megformázva .   Tepsire raktam és a sütőbe kelesztettem langyos sütőbe . megkentem és  230 c os sütőbe sütöttem míg a színe majdnem ilyen lett és 15 perc után 200 C -akkor kapta a  só liszt víz keveréket és azt megint rá szikkasztottam . De lehet rá  magokat is szórni . de bármelyik élesztős recept át alakítható ha  liszthez viszonyítva adunk 15-20 % kovászt 
                
            
 
		
        
        
        
				
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: