Első lépés —Csírátlanítunk egy 0,33 l es üveget és utána bele mérünk 2 dkg tks rozs lisztet és 1,5 dkg langyos vizet . Alaposan elkeverjük és 48 órára meleg helyre tesszük — Második lépés . 48 óra eltelte után adunk hozzá 1,5 dkg lisztet és 1,5 dkg vizet , ha a folyamat be fejeződött az az a térfogat növekedés meg állt akkor még háromszor meg ismételjük ugyan igy . Időt nem tudok meg adni mert a kovász működése függ az üvegben lévő hőmérséklettől . az ideális 27 C — Miután ez meg történt adunk hozzá 5 dkg lisztet és 5 dkg vizet és elő tésztával süthetünk vele –
Kommentek
(A komment nem tartalmazhat linket)
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:
-A Nagyi kovászos kenyere Facebook csoportban meg lehet tanulni
Az email címem nem hibás! Te
hát:varszegisandorne47@gmail.com
Nem tudom miért írja ki hibásnak.
Yzeretném a kenyér sütését megtanulni müvelni. Ötleteket gyüjteni. Köszönöm előre is a válaszotokat. Tisztelettel Várszegi Sándorné (Gizi)
Szép napot mindenkinek!