A Nagyi Kovászos Kenyere

Kovászos Perec

Kovászos perec -3 dl tej ben el lett mosva 15 dkg kovász és lett adva hozzá 20 dkg fehér liszt mikor meg kelt ment hozzá még 5 evőkanál olaj és egy kanál sertés zsír és fehér liszt kb 40 dkg és annyi víz hogy az állaga jó legyen + só + liszt félfogós szórásnak – Át lett dolgozva alaposan és 25-30 percig kelt melegen és utána alapos dagasztás és és ki nyújtottam 1,5 cm es és le lett vastagra vágva és kb 60 cm es re körkörösen a tésztából és ebből lett 80 cm es 1,5 ujnyi széles tészta lett megformázva . Tepsire raktam és a sütőbe kelesztettem langyos sütőbe . megkentem és 230 c os sütőbe sütöttem míg a színe majdnem ilyen lett és 15 perc után 200 C -akkor kapta a só liszt víz keveréket és azt megint rá szikkasztottam . De lehet rá magokat is szórni . de bármelyik élesztős recept át alakítható ha liszthez viszonyítva adunk 15-20 % kovászt

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!