A Nagyi Kovászos Kenyere

Kovász készítés 2 etetéssel .

Kovász nevelési módszer két etetéssel egyszerűen . — Első lépés– Kimértem 10 dkg Tks tönköly lisztet / lehet bármilyen tks is / -és 5 dkg langyos víz ment hozzá és gombóccá gyúrtam és a gombócot el egyengettem egy üveg aljában és öntöttem rá fél centi oliva olajat /lehet napraforgó is / és utána le öntöttem a tésztáról és hagytam 48 óráig melegen . /első kép 48 óra múlna/ — Második lépés . —Ki vettem belőle 10 dkg kovászt és adtam hozzá 5 dkg langyos vizet és 10 dkg félfogós lisztet és ismét gombócot gyúrtam belőle és ment vissza az üvegbe és kapta megint az olajat zárásnak . 24 óráig megint a melegen volt / 2 . kép / Mikor le állt a térfogat növekedés ismét etetés következet . Harmadik lépés — 15 dkg kovász és 7,5 dkg víz és 15 dkg félfogós liszt de már olajat nem töltöttem rá és 6 óra múlva le állt a növekedés /4. kép / és egy 24 órát pihentettem és után elő tésztával . sütöttem vele a kenyeret . Köszönet a Timinek hogy a Madre nevelés kapcsán kaptam az ötletet és kiváló kenyeret sütöttem vele . A kovász neve Padre.A Negyedik képen lévő kenyér készült vele . A Madre kovász nevelés meg ismerhető A Nagyi Kovászos Kenyere Oldalon .

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. Gyula Béres says:

    Üdv . a megmaradt kovásszal lehet palacsintát sütni illetve mindenhova jó ahová liszt és víz kell . -A nedves kovász több hétig is el áll a hűtőbe sütés előtt fel kell frissíteni szárítva több év . De gyakran kell sütni vele . Hetente legalább .

  2. Barbalics Lászlóné says:

    Szeretném kérdezni,hogy a megmaradt kovásszal mit csinálok,amiből kiveszem az egyes lépéseknél a kovászt.És meddig tarthatom el a kovászt? köszönöm


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!