A hozzávaló ! –20 dkg természetesen érlelt kovász –0,7 dl víz –1kg össz liszt+ só + sikér !! — Elkészítés!
-15 dkg tks rozs -15 BL 112 es kenyér liszt + a teljes víz mennyiség + 5 dkg sikér + 20 dkg kovászból elő tészta lett kavarva és mikor meg kelt ment hozzá 35 dkg BL 112 es liszt és 35 dkg félfogós liszt + só ! — Az össze állítás után a kovász vekkernek ki vettem a 20dkg -ot és utána hozzá tettem a sót és alaposan be dagasztottam és 20 percig pihent / a pihenő és a kelesztési idő függ a tészta hőfokától -minél melegebb annál rövidebb / – pihenés után nent a szakajtóba kelni -amikor a kovász vekker 1,8 szorosára nőt akkor ment az előmelegített samott lapra sülni !
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: