A Nagyi Kovászos Kenyere

Kovászos egyszerű zsíros pogácsa.

Kovászos egyszerű zsíros pogácsa.
Hozzávalók.— 2,5 dl víz– 10-15 dkg kovász –3 evőkanál szárított krumpli pehely –15 dkg BL 55 ös liszt A vízben a kovászt elmossuk és kovászos kovászt készítünk 3-5 óráig hagyjuk kelni. –Közben 20 deka lisztel 20 dkg zsírt elmorzsolunk és összedolgozzuk a kovászos kovásszal és még adunk hozzá2dl tejfölt + 2-3 evőkanál cukrot +só. Össze állításkor az állagnak megfelelően adunk még kellő mennyiségű lisztet utána 30 -40 percet kelesztjük és el nyújtjuk ,ha kiszaggattuk akkor 1,5 órát a deszkán a pogácsákat kelesztjük. Sütés előtt megkenjük felvert tojással. 180-190 c fokon sütjük . pogácsa

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. Gyula Béres says:

    Köszönöm !

  2. Sándorné Lantos says:

    Nagyon guszta! Biztosan finom is! Gratulálok Gyula!


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!