A Nagyi Kovászos Kenyere

Négy lisztes félbarna kenyér fázis fotókkal !

Négy lisztes félbarna kenyér 0,5 l vízzel készítve.
Hozzávalók : 0,5 l langyos víz –15 dkg kovász — 10 dkg fehér rozs –20dkg tks tönköly vagy tks búza liszt —- ezekből elő tészta kavarva de először a kovász a vízbe elmosva és úgy a lisztek hozzá téve. A sütőbe téve a keverő tállal együtt egy nylon zsákba és a sütő 3,5 percre 40 fokra be kapcsolva és 4-5óra múlva mikor meg kelt akkor ismét kivétel előtt 3 percre 40 fokra a sütő és 15 perc múlva ki vettem az elő tésztát és ment hozzá— 35dkg BL 80as liszt és 10 dkg félfogós + só és ha nem minőségű a liszt akkor sikért lehet bele tenni 4-5 dkg ot. Egy fakanállal alaposan át dolgoztam. és utána kézzel és ment a sütőbe 15 percre kelni és ismét kapott 2 perc meleget 40 fokra állított sütőbe. 15 perc után át dolgozva és utána ismét 15 perc pihi és ha a tészta még nem kellő meleg akkor ismét melegítés 1,5 percig- 40C fokon . 15 perc pihenés után ismét át mozgatás és ment a szakajtóba kelni és a szakajtó a zsákba. 15 perc múlva a cserepekre 240 fokra a sütő be állítva és előmelegítve 30 -45 percig míg a tészta meg nem kelt és ha a tészta megkelt ment a deszkára bevágás és irány asütő . 240 C fokon 20 perc és utána 200 még 40 percig illetve míg meg nem sül !! –a sütőbe kel tenni a kenyér MELLÉ vizet gőznek amit ha a kenyér el érte a végleges térfogatát ki vesszük ez kb 25 perc. A fotók 0,8 l vízzel készült kenyerekről születtek —- arányosan mindenből többet kell hozzá adni kivéve a kovászt . Négy  1

Négy 2

Négy 3

Négy 4

Négy 5

Négy 6

Négy 7

Négy 8

Négy 9

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. Emese Zsiros says:

    Nagyon jó és hasznos az oldal,de a helyesírási hibák rendkívül zavaróak.


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!