A Nagyi Kovászos Kenyere

Gyökérkenyér a háromlisztes rozsos tésztából !

Gy 4Természetes kovászból 25dkg ot 0,8 l langyos vízben elmostam és adtam hozzá 15 dkg fehér rozs lisztet és 25 dkg félfogós lisztet !! Mikor megkelt akkor ment hozzá 40dk BL 80 és 40dkg Félfogós liszt és 5dkg sikér!! össze állítás után 25 dkg sótlan tésztát ki vettem és ment az üvegbe vekkernek és a következő sütés kovászának !! A többi tésztába ment a só és sóval alaposan át gyúrtam és 15 perc pihenés után megint át lett gyúrva és ismét 15 perc pihenést kapott utána át let lazán mozgatva és ment a szakajtóba kelni !! Mikor a kovász vekker jelzett az az a duplájára kelt ment az előmelegített samott lapra , sülni !! de lehet tető cserépen is sütni ! Részletek a Nagyi Kovászos Kenyere Facebook lapon ! Gy1

Gy2

gy3

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!