A Nagyi Kovászos Kenyere

Három Lisztes Rozsos elő tésztás kenyér !

Három lTermészetes kovászból 25dkg ot 0,8 l langyos vízben elmostam és adtam hozzá 15 dkg fehér rozs lisztet és 25 dkg félfogós lisztet !! Mikor megkelt akkor ment hozzá 40dk BL 80 és 40dkg Félfogós liszt és 5dkg sikér!! össze állítás után 25 dkg  sótlan tésztát ki vettem és ment az üvegbe vekkernek és a következő sütés kovászának !! A többi tésztába ment a só és sóval alaposan át gyúrtam és  15 perc pihenés után megint át lett gyúrva és ismét 15 perc pihenést kapott utána át let lazán mozgatva és ment a szakajtóba kelni !! Mikor a kovász vekker jelzett az az a duplájára kelt ment a  tetőcserépre, sülni !! de lehet samot lapon is sütni ! Részletek a Nagyi Kovászos Kenyere Facebook lapon !

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!