A Nagyi Kovászos Kenyere

A Nagyi Sűrű Kemény Kovásza !

11 30 3Az első lépés hogy az üvegünket le mérjük és rá írjuk a súlyát ! –A befőttes  üvegünkbe teszünk 1,5 dl langyos vizet és 15 dkg rétes lisztet és adunk hozzá 1 dkg kefírt és alaposan el keverjük ! Az üveget meleg helyre tesszük és ha a térfogat növekedés be fejeződött akkor hagyni kell az üvegbe 10 dkg ! A 10 dkg kovászt ki vesszük egy tálkába és adunk hozzá 0,8 dl vizet  és 15 dkg rétes lisztet és össze gyúrjuk egy gombóccá ! Ha kész vissza tesszük az üvegbe és meg várjuk megint hogy meg keljen és a térfogat növekedés be fejeződjön és utána lehet vele sütni elő tésztával !Nsskk 1Nskk 2

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!