A Nagyi Kovászos Kenyere

Kupolás kovászos kenyér .

…….. 7.5 dl víz és 95 dkg össz liszt 15 dkg kovász /egy kis Wekker / és 2 dkg só . 7dl vízben a kis wekert el áztatam és ment hozzá 10 dkg fehér rozs és 10 dkg durum és 10 dkg BL 80 as liszt elő tésztának mikor meg kelt akkor kapott 30 dkg BL 55 öst és 30 dKg BL 80 ast elindult a dagasztás mikor össze állt a tészta ki vettem 15 dkg ot egy kis Wekkernek és ment hozzá a 0,5 dl vízben el áztatott 2 dkg só .és alapos dagasztás következet 20-25 perc pihenés után megint dagasztás formázás és ment a sütő edénybe kelni és mikor meg kelt 240 C on el indítottam hideg sütőbe sülni és 40-45 perc után a kupola le került és a hőfok is 200 ra le lett véve . mikor meg ált a lábán ki vettem az edényből és készre sütöttem .

Ilyen lett

Meg kelt mehet a sütőbe a Wekker jelzett .

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!