A Nagyi Kovászos Kenyere

Egy etetéses kovász

ekov-81ekov-71ekov-1ekov2ekov3ekov4ekov5ekov6Akinek még nincsen kovásza annak a figyelmébe ajánlom . Egy kovász készítési módot Dr Medgyesy módszerét . át variáltam kicsit és ma meg sült egy ehető elfogatható kenyér — Egy kétliteres üvegbe tetten 20 dkg tks búza lisztet és kapott 20 dkg langyos vizet és ezt 48 órán keresztül melegen tartottam és utána elő tésztát készítettem vele és egy kg lisztel és 6 dl vízzel sütöttem kenyeret . a kenyér még nem tökéletes de aki vett vekker mutatja hogy működik a dolog . A következő kenyeret a Wekkerel kell sütni elő tésztával és minden sütésnél erősebb lesz a kovászunk . Tehát a kovász nevelést így is meg lehet oldani akinek még nincsen kovásza és nem kell etetgetni ,

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!