A Nagyi Kovászos Kenyere

Öt lisztes Kovászos kenyér

Ez egy jól sikerült öt lisztes kenyér — 0,7 l vízben az előző vekkert el mostam és ment hozzá 10 dkg fehér rozs -10 dkg durum liszt -10dkg tks búza + sík ér .– mikor meg kelt kapott 35dkg BL 80as lisztet és 35dkg rétes lisztet — össze állítás után a vekkert ki vettem és ment hozzá a 2dkg só 0,5 dl vízben fel oldva és egy kevés BL 80 as liszt — Alapos dagasztás után 15perc pihenő és a pihenő után megint alapos dagasztás és ment a szakajtóba kelni– Amikor a vekker csörgött akkor az elő melegített sütőbe ment a samott lapra sülni — A kovász készítés rejtelmei A nagyi Kovászos kenyere F oldalamon is . öt 1

öt 2

öt3

öt 4

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. Sándorné Lantos says:

    Nagyon szép lett Gyula!
    Gratulálok!


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!