A Nagyi Kovászos Kenyere

Kefíres Durumlisztes Kovászos kenyér

Gyékény szakajtóba kelesztett cipó !

Gyékény szakajtóba kelesztett cipó !

cip 3

cip 4

cip 5 A Kovászt 25 dkg ot elmostam 0,6 l vízben és ment hozzá 12 dkg Teljes Kiőrlésű rozs liszt -15 dk BL 55 ös búza liszt -10 dkg BL 80 búza kenyér liszt. + 2 evő kanál kefír és egy evőkanál sikér — Mikor meleg helyen meg kelt a fólia zsákban lévő keverő tálban utána , kevertem hozzá 10 dkg durum lisztet és Bl 55 ös búza lisztet és BL 80 as kenyér lisztet amennyit felvet a folyadék hogy közepes keménységű tésztát kapjak. — össze állítás után a vekkernek való sótlan tésztát ki vettem és ment hozzá a só kevés félfogós liszttel -Dagasztás után 15 perc pihenés és utána megint alapos dagasztás történt -Dagasztás után a gyékény szakajtóba kelt és mikor a vekker jelzett akkor ment a samott lapra sülni 230 C fokon 25 percig gőzben és 25 perc után ki vettem a vizes edényt és 200 C fokon tovább sült míg meg nem sült.

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. Sándorné Lantos says:

    Gratulálok Gyula!


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!